tirsdag den 12. december 2017

Kulinarisk julekalender 12. december

Dagens kulinariske giver kalender giver dig seks gode råd og en opskrift på skønne knækbrød.


Vinrester
Hvis der skulle ske det utænkelige, at vinen ikke bliver drukket, kan den fryses ned i isterningsbakker. Brug vinterningerne i saucer, gryderetter og supper.

Korn og kerner
Har du små rester kerner og nødder, kan du bruge dem i mysli, flapjacks eller til knækbrød.
 
Her er en nem opskrift på knækbrød:
Tænd ovnen på 200 grader. 
Bland i alt 200 ml gryn/ frø/kerner, 175 ml mel (gerne en blanding af hvede, rug, spelt…) og 2 tsk groft salt i en skål og rør 100 ml vand og 50 ml olie i. 
Bred dejen ud på 1-2 bageplader med bagepapir. Brug evt. en våd skraber. Jo tyndere dejen er, jo mere delikate bliver knækbrødene. Marker med en kniv, hvor store stykkerne skal være. 
Bag dem i ca. 20 minutter til de er lysebrune. 
Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en kagedåse til de skal spises.

Er det færdigt?
Du kan mærke om fisken eller kødet er gennemstegt- eller kogt ved at stikke en spids kniv gennem fisken/ kødet (uden at ramme bunden). Er kniven meget varm, når du trækker den ud, er fisken gennemstegt.

Hævning 1
I stedet for at dække din dejskål til med et låg eller lignende, bør du sætte skålen i en pose og evt. lukke pose med en klemme. Det giver de optimale hævebetingelser for din dej.

Hævning 2
Når du har formet brød og boller og sat dem på en bageplade, lægger du en bageplade omvendt ovenpå.

Hævning 3
Sæt dine bageplader ovenpå en gryde med vand og lad vandet småkoge. Således får dejen god varme og fugtighed.






1 kommentar:

  1. Kære Louise!
    Tak for en fantastisk 'julekalender'!
    Jeg glæder mig hver dag til at læse den!
    Anne Marie

    SvarSlet